woensdag 30 september 2015

Zwemmen

Zoals je wel weet gaan we elke week zwemmen. Sommige ouders hebben het geluk dat ze eventjes aan het raam kunnen komen kijken, andere ouders hebben dat geluk niet. Daarom kan ik me voorstellen dat niet iedereen op de hoogte is van de ontwikkeling van zijn of haar kind. Daarom heb ik deze week een paar foto's gemaakt terwijl de kinderen in verschillende groepen aan het zwemmen waren.
De groepen:
Juf Louise met juf Steffi/ juf Isis: Watergewenning: kinderen gewoon maken aan bewegen in het water en leren bewegen in het diepe bad. (Geen makkelijke opdracht hoor!) (stap 1) De kinderen die nog schrik hebben,  maar wel aan zwemmen toe zijn, leren hier al de beenbeweging aan. (stap 2)
De redder/ juf Marijke: Oefent de beenbeweging met de kinderen die geen schrik hebben in het water. Alle kinderen hebben een rugboei aan. Ze zwemmen allemaal met een plankje. (stap 2)
Meester Tim: Wanneer de kinderen de beenbeweging goed onder de knie hebben, leren ze de armbeweging aan. Ze zwemmen met een rugboei en armboeien, maar hebben geen plankje meer. Vanaf deze stap komt het er op neer om steeds minder boeien aan te doen tot de kinderen zonder hulpmiddelen kunnen zwemmen. (stap 3)
Juf Marijke: Alle kinderen die net kunnen zwemmen komen terug bij juf Marijke. Daar oefenen ze verder op de schoolslag tot ze heel goed kunnen zwemmen. Op die manier maken ze een vlotte start in het tweede leerjaar, bij de goede zwemmers.
Juf Nadine: De goede zwemmers (kinderen die zonder materiaal met gemak 25 meter kunnen zwemmen)
In dit systeem worden alle leerlingen opgenomen. In dit geval alle leerlingen van de derde kleuterklas, het eerste en het tweede leerjaar. Ze worden dus in niveaugroepen onderverdeeld, ongeacht hun leeftijd.

Stap 2.

Stap 2.

Milena zwemt hier in stap 3.
Alyssiana in stap 2.

Stap 3.

Fadime: stap 2.
Maxim: stap 3.

Stap 2.

Jorne heeft stap3 tot een goed einde gebracht :-)
 
 De goede zwemmers bij juf Nadine.


Stap 2.

Stap 3.

Stap 2.

Nick heeft stap 3 tot een goed einde gebracht :-)

Even uitrusten in het kleine bad. Speelplezier!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten